Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu HAREA și directorul Filialei Ungheni a CCI Dorin BUDEANU au întreprins astăzi o vizită de lucru în raionul Nisporeni.
În cadrul vizitei, conducătorii instituției camerale s-au întâlnit cu Președintele Raionului Nisporeni Vasile MĂRCUȚĂ, pentru a discuta despre importanța susținerii producătorului autohton.
„Una dintre direcțiile principale de activitate ale CCI a RM rămâne eficientizarea dialogului cu instituțiile statului în scopul promovării intereselor mediului de afaceri la nivel național și local. Alături de filialele noastre, organizăm dialoguri dintre autorități și mediul de afaceri, pentru a afla care sunt preocupările acestora și cum putem să le oferim stabilitate. Totodată, din anul 2016, Expoziția națională „Fabricat în Moldova” trece hotarul și prezintă publicului din România tot ce avem noi mai bun. În acest context, reiterez importanța participării antreprenorilor autohtoni la expoziții peste hotare, și, aici, revin cu invitație către antreprenorii din raionul Nisporeni la 3 expoziții care se vor desfășura în perioada imediat următoare la Baia Mare, Iași și București. De asemenea, filialele CCI organizează expozițiile regionale „Produs de (Soroca, Edineț, etc)”, menționez că și această activitate este un bun prilej de a oferi antreprenorilor un mediu bun pentru promovarea produselor și serviciilor. Dle Vasile MĂRCUȚĂ, aveți tot suportul instituției camerale, și în deosebi a Filialei Ungheni, care deservește această regiune, pentru dezvoltarea businessului local acasă”, a declarat Sergiu HAREA.
Vasile MĂRCUȚĂ a apreciat activitatea CCI și a invitat conducerea instituției la „Festivalul Național al Prunei”, care se va desfășura la data de 17 septembrie, în orașul Nisporeni.
Sergiu HAREA și Dorin BUDEANU au vizitat, de asemenea, un membru al Filialei Ungheni, care-și desfășoară activitatea în orașul Nisporeni- fabrica de îmbrăăcăminte „Codreanca” S.A.
Unitatea economică „Codreanca” S.A. este implicată în promovarea învățământului dual.
În cadrul vizitei la întreprindere s-a discutat despre maiștri-instructorii certificați, planul de instruire, colaborările cu instituțiile de învățământ, contractele de formare profesională semnate cu elevii. De asemenea, compania a prezentat spațiile în care elevii desfășoară activități practice, inclusiv echipamentele, utilajele și alte elemente specifice programului de formare profesională.
„CCI va continua să promoveze învățământul dual și reiterez cu fermitate că evoluția învățământul dual contribuie la creșterea competitivității economiei naționale,” a punctat Sergiu HAREA.